Home Algemeen Algemeen Ambulancepost Gennep blijft, besluit Ambulancezorg Limburg-Noord

Ambulancepost Gennep blijft, besluit Ambulancezorg Limburg-Noord

1172
0

Na een proeftijd van twee jaar blijft de dienstverlening van de Ambulancepost Gennep voorlopig zoals deze op dit moment wordt uitgevoerd. Een uitbreiding van uren is voorlopig niet aan de orde door het ontbreken van de benodigde (overheids-)financiering. Ondanks dit wordt de huidige dienstverlening wel op peil gehouden. Ook door de ketenpartners is de inrichting van deze ambulancepost als een waardevolle en kwalitatieve ontwikkeling beoordeeld. De betrokken gemeenten zijn over de resultaten van deze proef geïnformeerd.

De Maas blijft een obstakel in het realiseren van prestaties en ook de technische infrastructuur heeft een negatieve invloed op de totale prestaties in het gebied Mook en Middelaar en Gennep. De ambulancepost Gennep draagt echter met meer dan 10% spoedritten voor buurregio’s bij aan dekking in die regio’s en vormt hierin een ontbrekende schakel in de bovenregionale dekking van ambulancezorg. De totale prestatie stijgt hierdoor met tenminste 2.77%. Rekening houdend met een reële meldkamer delay van 1 tot 2 minuten (minimale variant) stijgt de prestatie met meer dan 10%.

Resultaten
De inrichting van een ambulancepost in Gennep heeft ook voor de totale prestatie van de AmbulanceZorg Limburg-Noord een positief effect van 0.4%. Een toename in de productiegroei kan niet meer worden opgevangen met burenhulp en daarmee nemen de risico’s op gelijktijdigheid van ritten in alle 3 de regio’s exponentieel toe. In Afferden, Siebengewald en Bergen leidt het tot een significante verbetering van de prestaties met gemiddeld meer dan 8%. Een eventuele uitbreiding van het aantal parate uren voor de standplaats Gennep zou een verdere verbetering van de prestaties voor het noordelijk deel van Limburg brengen en zorgen voor minder onnodige communicatie tussen de meldkamers.

bron: Ambulancezorg Limburg-Noord

Vorig artikelKijlstra gaat hulpmiddelen bezorgen op Ameland
Volgend artikelAmbulancepersoneel wil ambulancezorg als publieke dienst
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.