Home Algemeen Algemeen Ambulancehelikopter voert 2000e patiëntenvlucht uit

Ambulancehelikopter voert 2000e patiëntenvlucht uit

683
0
Medic01
Op 13 november werd de 2000e patiëntenvlucht uitgevoerd met de Medic01 Ambulancehelikopter van de RAV Fryslân.

De ambulancehelikopter van RAV Fryslân is voor het specifieke doel ingericht om patiënten van een Waddeneiland naar het vaste land te vervoeren.

Op de Friese Waddeneilanden zijn huisartsen en ambulanceposten aanwezig, maar ontbreken ziekenhuizen. Voor mensen die op de Friese Waddeneilanden verblijven, dient daarom vervoer beschikbaar te zijn waarmee de verbinding met de ziekenhuizen op het vasteland kan worden onderhouden. Het beperken van de benodigde tijd van vervoer vanaf een Waddeneiland naar een zorginstelling aan de vaste wal is voor een aantal patiënten een belangrijke factor voor hun genezingskansen. Daarom heeft RAV Fryslân van het Ministerie van VWS destijds de opdracht gekregen om ambulancezorg per helikopter te gaan organiseren voor patiënten op de Waddeneilanden.

Op 16 november 2016 heeft RAV Fryslân het stokje over mogen nemen van Defensie en hebben daarbij de ANWB-MAA gecontracteerd voor de uitvoering. Met deze aanwinst leveren zij de beste en snelste ambulancezorg voor patiënten op de Friese Waddeneilanden.

De ambulancehelikopter heeft als registratienummer PH-OOP gekregen en MEDIC 01 als callsign. Een reservehelikopter (PH-HOW) van hetzelfde type is beschikbaar, om de continuïteit van de ambulancezorg per helikopter vanaf de Waddeneilanden te waarborgen.

bron: 112groningen.nl

Vorig artikelNieuw voertuig HART-team (Hazard Area Response Team)
Volgend artikelRAVZHZ: De slagkracht van illegaal vuurwerk is dodelijk
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.