Home Algemeen Algemeen Ambulancediensten werken samen aan wederopbouw op Sint Maarten na orkaan Irma

Ambulancediensten werken samen aan wederopbouw op Sint Maarten na orkaan Irma

588
0

Op verzoek van de Sint Maartense minister Lee (Volksgezondheid, sociale ontwikkeling en arbeid) aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben ambulancediensten Ambulancezorg Groningen, RAV IJsselland, Ambulance Oost en RAV Brabant Midden-West-Noord een team naar Sint Maarten gestuurd. Het team, dat bestaat uit verpleegkundig specialisten, ambulancechauffeurs en ambulanceverpleegkundigen, neemt onder leiding van een coördinator tijdelijk de roosterdiensten over. Gedurende ruim drie weken verrichten de medewerkers diverse ambulancewerkzaamheden. Hierdoor kunnen de plaatselijke ambulancemedewerkers die sinds orkaan Irma non-stop hebben gewerkt, rust nemen en aandacht geven aan hun eigen situatie. Enkele medewerkers uit Nederland zijn bekend met de lokale situatie vanwege eerdere samenwerking en het geven van trainingen op Sint Maarten.

De ambulancemedewerkers van Sint Maarten geven zelf aan welke hulp zij het meest nodig hebben. Nu de situatie op Sint Maarten rustiger is geworden door eerdere ondersteuning vanuit defensie, politie en USAR kan het samengestelde team de ambulancewerkzaamheden in een veilige omgeving verrichten.

De inzet van het team wordt mede mogelijk gemaakt door de directies van Ambulancezorg Groningen, RAV IJsselland, Ambulance Oost en RAV Brabant Midden-West-Noord en is door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties  gefinancierd.

Vorig artikelWerken in de ambulancezorg; Instroomprogramma Cardiac Care verpleegkundigen
Volgend artikelWaarom werk ik nog in de ambulancezorg?
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.