Home Algemeen In de media Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid onder bestuurlijke vlag Veiligheidsregio

Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid onder bestuurlijke vlag Veiligheidsregio

1141
0

Sinds 1 januari 2014 valt de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid onder de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en niet meer onder de Dienst Gezondheid & Jeugd. Het betreft hier voornamelijk een bestuurlijke wijziging.

De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid gaat verder als een zelfstandige B.V. die bestuurlijke verantwoording aflegt aan de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan een professionaliseringslag van de Ambulancedienst. Zo is er in november 2013 een nieuwe werkwijze ingevoerd onder de noemer Directe Inzet Ambulances (DIA). Dit houdt in dat er zodra er zekerheid is over de locatie van het incident ambulances voortaan meteen gaan rijden waardoor ze sneller ter plaatse zullen zijn. Verder opent de Ambulancedienst eind februari een gloednieuw trainingscentrum in Dordrecht en is er een nieuw, eigentijds logo ontwikkeld dat inmiddels in de hele organisatie is doorgevoerd.

Directeur Jan Nieuwenhuis van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid: “Uitgangspunt van onze organisatie is en blijft dat we ten dienste staan van onze collega’s op de verschillende posten in de regio. Daar wordt onze publieke opdracht uitgevoerd en daar draait het 24 uur per dag om kwaliteit. Ons doel is met vakmanschap en enthousiasme de patiënt in alle opzichten de allerbeste zorg te bieden. Vanuit de kennis en ervaring uit het verleden bouwen we aan een nog betere en professionelere toekomst van de ambulancezorg in onze regio.”

Vorig artikelNieuwe ambulancepost voor RAV Brabant Midden-West-Noord
Volgend artikelIncident Management, bij eenzijdig aanrijdgevaar
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.