Home Algemeen Algemeen Ambulancedienst Rotterdam naar één eigenaar…

Ambulancedienst Rotterdam naar één eigenaar…

946
0

De structuur van de ambulancedienst in de regio Rotterdams gaat veranderen. Om het  personeelstekort aan te pakken en ambulances en personeel efficiënter in te zetten is het plan opgevat om door te gaan onder één eigenaar. Eerder was er kritiek dat spoedritten vaker te laat kwamen, mede door de ingewikkelde organisatie met twee eigenaren.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de beoogde nieuwe eigenaar, waar ook de brandweer onder valt. Dit betekent dat de Rotterdamse BIOS Groep, die vele jaren actief was in de ambulancezorg, uit wordt gekocht. Bijna 130 personeelsleden worden overgenomen, net als de dertig ambulances, aldus het voorstel.

Vorig jaar kwam er een kritisch rapport uit over de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR). Het nijpende personeelstekort, waardoor ambulances stilstaan en de aanrijdtijden van A1 ritten opliepen, zou de organisatie mede aan zichzelf te wijten hebben. Er werd te laat gereageerd op pensionering van verpleegkundigen. Ook zeiden opvallend veel verplegers de Rotterdamse ziekenauto vaarwel, terwijl de ambulancedienst te weinig deed om hen te behouden.

Verzekeraars drongen aan op een fusie, maar daar stelde de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond toen nog niets van te willen weten. Maar uiteindelijk is nu toch de wens met één eigenaar verder te gaan, zodat er niet langer twee kapiteins op één schip zijn.

De burgemeesters in de regio moeten nog akkoord gaan met de plannen.  De verwachting is dat dit snel, zelfs nog voor de zomervakantie gebeurt. Om het personeel en de ambulances over te nemen, is extra geld nodig, dit zal geleend moeten worden, de Veiligheidsregio staat hier garant voor.

bron: AD.nl

Vorig artikelInhuur Ambulancediensten Rotterdam gegund aan BAS
Volgend artikel5g brengt forse veranderingen in de ambulancezorg
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.