Home Algemeen Algemeen Ambulancedienst neemt nieuwe ambulancepost in Papendrecht in gebruik

Ambulancedienst neemt nieuwe ambulancepost in Papendrecht in gebruik

1029
0

De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid neemt maandag 22 oktober de nieuwe ambulancepost in Papendrecht in gebruik. Op 21 december 2017 werd de eerste paal geslagen voor de nieuwe post. Het was de bedoeling dat deze in mei 2018 in gebruik zou worden genomen, dit werd later uitgesteld tot oktober.

De ambulancepost staat in het ‘Land van Matena’, dit is een nieuwe bedrijvenlocatie langs de A15. De post biedt plaats aan vijf ambulances, bergingen, een wasplaats en kantoren. Maandag 22 oktober wordt de post in gebruik genomen voor ambulance-inzetten. Het bedrijfsbureau zal een week later naar de locatie verhuizen. Hiermee wordt de nieuwe post de hoofdvestiging van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid.

Tot 22 oktober was de ambulancepost gevestigd aan de Kattestaart in Papendrecht. Door de ligging van de nieuwe ambulancepost is Sliedrecht sneller bereikbaar. Tegelijkertijd wordt de post gebouwd op de groei, zodat bij verdere toenemende vraag de post ook geschikt blijft voor de ambulancedienst. In de gemeente Molenwaard is sinds kort een aparte satellietpost voor één auto, zodat de gemeenten Alblasserdam en Molenwaard snel bereikbaar blijven.

Vorig artikelAcademie voor Ambulancezorg: Fotoreportage Ambulance Challenge
Volgend artikelAmbulancechauffeur Ron met pensioen: ‘Mooiste beroep, maar meer agressie en werkdruk’
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.