Home Algemeen Algemeen Ambulancechauffeur neemt afscheid met een boek

Ambulancechauffeur neemt afscheid met een boek

2818
1

Vrijdag 9 oktober sloot de Bram Zuiderveld zijn indrukwekkende loopbaan als ambulancechauffeur bij Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid na ruim 30 jaar af, met een mooie receptie op de ambulancepost Dordrecht.

‘Officier van dienst’ bij evenementen. ‘Nachtkapitein’ van de Henri Dunant. Instructeur Rode Kruis. EHBO’er FC Dordrecht. Jubal-verzorger. Lid in de Orde van Oranje Nassau. Het aantal nevenfuncties en bijnamen van Bram Zijderveld benadert zijn aantal dienstjaren bij de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid. Vanaf nu mag hij zich ook nog de schrijver van een boek noemen.Oud-collega’s Kees de Haas (links) en Jos Bax (rechts) kregen van Bram Zijderveld de eer om zijn eerste boek in ontvangst te nemen.

Boekpresentatie
Vrijdag was tevens de presentatie van zijn afscheidsboek ‘Ambulancechauffeur in hart en nieren’. Daarin beschrijft Zijderveld tal van gebeurtenissen uit de afgelopen drie decennia: mooie, emotionele en ook schokkende voorvallen, waar hij met ‘zijn’ ambulance naar toe geroepen werd. “Ik had nooit verwacht dat ik een boek kon schrijven”, zei hij tijdens de boekpresentatie. “Maar elke keer als ik ervoor ging zitten en ik koos een gebeurtenis uit, dan kwam alles weer terug. Alsof ik een laatje opentrok.” De twee eerste exemplaren gaf Bram aan twee oude ‘maatjes’ van de ambulancedienst: oud-directeur Jos Bax en oud-clustermanager Kees de Haas. “Wat een verrassing. Ik ga dit niet lezen, ik ga het verslinden!”, zei Bax.

Spoedritten
De huidige directeur van de ambulancedienst, Hans Janssen, prees Zijderveld als een kleurrijke, veelzijdige en buitengewoon loyale medewerker. “Nooit te beroerd om in de laatste minuten van je dienst nog een spoedrit te beginnen. Je vond die spoedritten stiekem zelfs het leukste, daar kreeg je een kick van. Jij hebt een enorm netwerk, je verbindt mensen met elkaar en je bent zorgzaam naar patiënten.” Dat beaamt Zijderveld, die het met zijn werk niet altijd even makkelijk heeft gehad. “Ik heb het allemaal gedaan voor de mensen. Altijd doorgaan, voor de patiënten. Dat heeft me op de been gehouden.” Janssen: “Je was er altijd. Je hebt een grote bijdrage aan onze organisatie en aan ons vak geleverd.”

Vanaf zaterdag 10 oktober is het boek te koop bij boekhandel Vos & Van der Leer in Dordrecht voor 10 euro. Opsturen is ook mogelijk, dit doet de auteur zelf. Maak €13,50 over op rekeningnummer NL96 INGB 0008307506 met vermelding van postcode en huisnummer, het boek wordt dan verstuurd door de auteur zelf.

bron: dordtcentraal.nl

Vorig artikelZelfstandige bevoegdheid voor bachelor medisch hulpverlener
Volgend artikelModel afspraken tussen RAV en GGD GHOR over uitwisseling Slachtofferinformatie
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

1 REACTIE

Comments are closed.