Home Algemeen Algemeen Ambulanceblog een jaar online

Ambulanceblog een jaar online

664
0
Ambulanceblog

Deze maand is het iets meer dan een jaar geleden dat we begonnen zijn met Ambulanceblog.

Ambulanceblog is ontstaan vanuit de behoefte om informatie gerelateerd aan ambulancezorg te bundelen voor de ambulance professional.

Vanuit ons vaste redactieteam en collega’s werkzaam binnen de ambulancezorg wordt er gewerkt aan de items zoals die op ambulanceblog worden geplaatst. Het afgelopen jaar hebben we veel reacties van jullie, onze collega’s ontvangen. Reacties over items die we gepubliceerd hebben op ambulanceblog, maar ook met vragen over implementatie van nieuwe materialen zoals we die op ambulanceblog hebben omschreven.

Elke dag ontvangen we meer dan 900 bezoekers op ons portal, daarnaast zien veel ambulance collega’s onze berichten op Twitter en Facebook.

We zijn trots op hetgeen we in een jaar tijd hebben bereikt en zitten nog vol verdere ideeën en redactionele items voor ons portal.

Hieronder een opsomming van de meest gelezen artikelen op ambulanceblog:

Daarnaast hebben we veel bezoekers gehad op de in december 2013 gepubliceerde e-learning “Vuurwerk” beschikbaar gesteld door Kijlstra ambulancezorg.

De items voor bijvoorbeeld de nieuwe Ferno brancard, de start van de Psycholance en de wijzigingen in de optische en geluidssignalen zijn veel bezocht en als eerste op ons portal gepubliceerd.

We hebben verschillende tips ontvangen die we al dan niet na eigen onderzoek online hebben gezet. De TIP die van een collega kwam over Nitreuze gassen is o.a door andere veiligheids- gerelateerde websites gedeeld, zoals die van bijvoorbeeld de brandweer. Er is een TIP ontvangen over het gebruik van C2000 apparatuur, ook dit item is door een specifieke website (portogewoon.nl) overgenomen.

Daarnaast is er aandacht geweest voor innovatie en zogenoemde Eye-openers, CBRN, DIA (direct inzet ambulances), procedure tilassistentie en de Early warning score.

Ook vaste items kwamen aan de orde, zoals vacatures, boekentips, reportages en ergofilms.

Elke maand versturen we een nieuwsbrief, in deze nieuwsbrief wordt een selectie van de items van de afgelopen maand weergegeven, aanmelden op de nieuwsbrief kan onder aan ons portal, inmiddels hebben zich meer dan 250 personen aangemeld op onze maandelijkse nieuwsbrief.

logo_breed4

Ambulancezorg is een geheel onafhankelijk initiatief, het portal ambulanceblog.nl probeert alle informatie over de ambulancezorg en aanverwante zaken te bundelen.

Ambulanceblog.nl is bedoeld voor ambulance professionals en achter ambulanceblog.nl staan medewerkers uit de ambulancezorg, allemaal werkzaam bij diverse RAV-en in Nederland in diverse functies.

Ambulanceblog, maakt gebruik van sociale media, zoals Twitter via @ambulancezorg en @ambulance_blog, Facebook en Google+

En we zijn op zoek naar nieuws, tips, nieuwe producten of innovaties of andere zaken die je graag met je collega’s wilt delen of die interessant zijn voor medewerkers binnen de ambulancezorg.

Je kunt ons bereiken via ons contactformulier, TIP formulier of via de mail onder redactie@ambulanceblog.nl

Wil je ambulanceblog.nl meer bekendheid geven op je eigen ambulancestandplaats, dan kun je bij ons een set van 6 mokken, 30 pennen en 30 stickers bestellen.

mokken+pennen+stickers

Bedankt in jullie vertrouwen het afgelopen jaar.

 

Met vriendelijke groet,

De redactie van Ambulanceblog

Vorig artikelOnderzoek: Fysieke belasting ambulancemedewerkers
Volgend artikelToelichting: LPA8 protocol 10.8 Rookinhalatie / CO-intoxicatie
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.