Home Algemeen Algemeen Ambulanceblog: cijfers achter de schermen

Ambulanceblog: cijfers achter de schermen

1223
0
Ambulanceblog

Vorige week hebben we een tweet verzonden met het aantal volgers op sociale media kanalen, dit was aanleiding voor een aantal lezers van ambulanceblog om ons daarmee te complimenteren. Voor ons een reden om dit even verder toe te lichten.

De redactie van Ambulanceblog.nl bestaat uit getalenteerde vrijwilligers, allen werkzaam in de ambulancezorg als ambulanceverpleegkundige, ambulancechauffeur of als leidinggevende. Wij doen dit allemaal geheel vrijwillig tijdens onze vrije tijd. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog is een geheel zelfstandig platform wij bewaken de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

Ambulanceblog is een platform dat volledig online wordt beheerd, onze redactieleden draaien “diensten” en zijn tijdens die “diensten” aanspreekpunt van ambulanceblog. Er wordt dan gezorgd dat de e-mails worden beantwoord, berichten online worden gezet en onderhouden contacten via sociale media kanalen. De meeste van onze “gast redacteuren” loggen in met een dubbele verificatie in de beheeromgeving van ambulanceblog. Hierin plaatsen ze rechtstreeks de bijdrage, deze wordt door de redacteur van dienst in overleg met de gast redacteur klaargezet voor publicatie. De publicatie is dan een feit.

Dat ambulanceblog voorziet in een enorme behoefte onder de ambulanceprofessionals dat is een feit, kijkend naar de bezoekersaantallen, welke nog steeds stijgend zijn.

Enkele bezoekersstatistieken van de afgelopen maanden:

 Gemiddeld aantal bezoekers
Per dag Per maand
Mei 2016 1841 57090
April 2016 1043 31301
Maart 2016 935 28998
Februari 2016 1203 34896
Januari 2016 1239 30975

 

Het is goed om deze tabel even toe te lichten, zoals je ziet ligt het gemiddeld aantal bezoekers per dag in Mei op 1841, voor de gehele maand Mei betekend dit dat we 57090 bezoekers hebben gehad op ons portal. Dit groeit nog steeds, iets waar we enorm trots op zijn.

Meer dan 21.000 x is de LPA8 quiz gestart, de GGB kennisquiz is 5000 x gestart, cijfers om trots op te zijn.

Maar ambulanceblog maakt ook gebruik van sociale media kanalen;

Voor Twitter maken we gebruik van twee kanalen, @Ambulancezorg en @ambulance_blog vanuit onze beheeromgeving worden op deze twee kanalen dezelfde tweets verzonden, telkens 5 minuten na elkaar. Als we naar @Ambulancezorg kijken dan hebben we daar 4077 volgers en op @ambulance_blog 2039, gezamenlijk komen we dus op Twitter uit op meer dan 6100 volgers.

Naast Twitter gebruiken we ook Facebook, hier kunnen we melden dat we 2824 “vind ik leuks” hebben en dat we regelmatig een bereik hebben dat boven de 25.000 personen zit. Bij Facebook wordt dit dynamisch ingedeeld, het is dus erg afhankelijk of er op die dag een bijdrage is geplaatst. Ook de bijdragen worden automatisch vanuit onze beheeromgeving geplaatst op ons Facebook account. Ook JIJ kunt helpen ons bereik op Facebook te vergroten door “collega’s” uit te nodigen onze pagina “leuk” te vinden.

Sinds een aantal maanden maken we ook gebruik van LinkedIn, LinkedIn is een meer zakelijk gebaseerd netwerk, via dit netwerk hebben we op dit moment 347 volgers, maar ook deze groep volgers groeit gestaag.

 

Dat ambulanceblog niet meer weg te denken is zien we bijna elke dag aan de reacties die bij ons binnen komen per mail en Twitter, het is ontzettend inspirerend om samen met collega’s aan de slag te zijn om de ambulancezorg in Nederland naar een hoger niveau te tillen en daar voor dit specifieke gebied een bijdrage aan te leveren. Een van de items waar wij als ambulanceblog sterk op in hebben gezet is “nieuwe ambulancekleding” middels items hebben we jullie onze bevindingen gecommuniceerd en kregen heel snel bijval van veel collega’s die dezelfde mening waren toebedeeld. Samen met een groep van 8 specialisten hebben we en “plan van eisen samengesteld”, dit plan van eisen is voor AZN één van de redenen geweest om ambulancekleding op de agenda te zetten. En zoals we nu allemaal weten is het “project ambulancekleding” van AZN nu echt gestart, helaas is onze groep van 8 specialisten hierin geen gesprekspartner. Maar ook horen we dat er weer toekomst is voor een landelijke registratie en een landelijke ID voor ambulancehulpverleners, goed om te horen dat onze items hieraan een bijdrage hebben geleverd.

Enkele items die we gepubliceerd hebben, zien we terug in de Nederlandse ambulancezorg, denk bijvoorbeeld aan het item over de “Noorse kantelsimulator“(2015) inmiddels heeft UMCG ambulancezorg een soortgelijke kantelsimulator laten bouwen, deze hebben we kunnen zien het ambulance evenement in Harderwijk. Maar ook items over de Volkswagen Amarok(2014), de “dokter” die op aanvraag meekijkt (2014) en nog vele anderen hebben hun weg gevonden in de Nederlandse ambulancezorg.

Ter afsluiting; Ambulanceblog is een platform voor professionals door professionals, ambulanceblog maken we niet alleen maar met elkaar!

We bedanken dan ook al onze lezers, volgers, collega’s, gast redacteuren en natuurlijk onze specialisten voor kleding, wagenpark, arbo, innovatie, opleidingen, beleid enz enz.

Op naar de volgende bijdrage!

 

Vorig artikelAmbulance Oost en RAV IJsselland: SMART
Volgend artikelAmbulancedienst GGD Zuid-Limburg doet proef met containerambulance
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.