Home Algemeen Algemeen Ambulance Oost neemt nieuw Rapid Responder voertuig in gebruik

Ambulance Oost neemt nieuw Rapid Responder voertuig in gebruik

3084
0

De kleur is geel, er staat ambulance op de zijkant van het voertuig, maar aan de grote van het voertuig en de benaming aan de zijkant is te zien dat het om een Rapid Responder voertuig gaat.
Ambulance Oost heeft een paar weken terug één van de twee nieuwe Rapid Responder voertuigen in gebruik genomen.

Een Rapid Responder is een eenheid welke geen patiënten kan vervoeren, maar wel ambulancezorg kan leveren, zo is het voertuig net als een ambulance ingericht met alle apparatuur en middelen om een patiënt te kunnen behandelen. Is het nodig dat de patiënt naar het ziekenhuis moet worden vervoerd dan neemt een ambulance de zorg over.

Het nieuwe voertuig is een Mercedes Benz Vito welke door ambulancebouwer Miesen is voorzien van een inrichting als Rapid Responder. Bijzonder aan de inrichting is dat alle apparatuur en spullen welke de verpleegkundige nodig is achter een schuifdeur aan de linkerkant van het voertuig zijn ondergebracht. Daarnaast is er de mogelijkheid gecreëerd om in het voertuig een patiënt te onderzoeken, dit is nuttig als er bij een patiënt welke zich op straat bevind nader onderzoek nodig is. De onderzoeksplaats is zo ingedeeld dat de materialen kunnen worden bijgedraaid zodat deze ook binnen in het voertuig gebruikt kunnen worden. Ook het laden blok in het voertuig is zo gebouwd dat de laden zowel vanuit het voertuig als buiten het voertuig zijn te openen. Ook onder de achterklep is een zit mogelijkheid gecreëerd waar een patiënt onderzocht kan worden.
Daarnaast is voertuig voorzien van een speciale houder voor de computer voorin het voertuig en de nieuwste techniek zodat een betere zicht en hoorbaarheid wordt gecreëerd.

In de januari wordt een tweede identiek voertuig in gebruik genomen.

   

    

Vorig artikelAmbulance IJsselland; Nieuwe naam, vertrouwde zorg
Volgend artikelUniek in Nederland; De Urker First Responder Ambulance
Ambulance Oost
Ambulance Oost is een non-profit zorginstelling en ruim 20 jaar in Twente de aanbieder van Ambulancezorg. We voldoen aan alle kwaliteitseisen en zijn financieel gezond. Onze prestaties horen bij de beste van Nederland. We leggen verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie, met een goede balans tussen de uitvoerende zorg en ondersteunende processen. Dit is een bewuste keuze. We willen een zo groot mogelijk inzet van middelen voor de directe zorgverlening. Dit vraagt om creatief en slagvaardig beleid.