Home Algemeen Algemeen Ambulance Lifebot monitor voor EMS diensten

Ambulance Lifebot monitor voor EMS diensten

1953
0

In Amerika is in 2010 de Lifebot5 ambulancemonitor op de markt gekomen, de monitor die de afgelopen jaren is doorontwikkeld, de eerste stap in de ontwikkeling is tot stand gekomen met een financiering van ongeveer 14 miljoen dollar door onder andere het Amerikaanse leger.

Met de Lifebot5 ben je in staat om direct live-transmissie van spraak en video, patiënt gegevens, bv ECG, 12-kanaals STEMI, bloedgassen, echografie, e-PCR, EHR, bloeddruk, en nog veel meer.

Met de werkwijze van de Amerikaanse EMS diensten wordt dus real-time op afstand meegekeken. Een vorm van dit soort oplossingen maakt ook in Europa deel uit van diverse onderzoeken, zoals de “Live meekijken geen toekomst meer“.

LifeBotDREAMSAmbulanceDiagram Lifebot2

Vorig artikelMaak jij kans om mee te gaan naar het SESAM-congres in Belfast?
Volgend artikelReportage: 112 Ambulans
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.