Home Algemeen Algemeen Ambulance – De Podcast ook op ambulanceblog.nl

Ambulance – De Podcast ook op ambulanceblog.nl

1163
1

In “Ambulance – De Podcast” neemt ambulanceverpleegkundige Ivo van Asperen je mee in de wereld van de ambulancediensten. Iedere aflevering gaat hij in gesprek met verschillende gasten over onderwerpen rondom de pre-hospitale ambulancezorg. De afleveringen van “Ambulance – De Podcast” zijn nu ook te beluisteren op ambulanceblog.

Iedereen kent die snelle blauw knipperende gele busjes, maar wie werken hierop en wat drijft hen om voor dit vak te kiezen? Waar krijgen ze mee te maken en welke voorwaarden hebben ze nodig om dit werk zo goed mogelijk te kunnen doen? Hoe gaan ze om met de stress, de emoties, de onverwachte momenten en wat maakt dat ze dit werk vaak al jaren met passie doen?

Ook vakinhoudelijke onderwerpen zoals opleiding tot ambulance professional, nieuwe ontwikkelingen, crisis resource management, traumazorg, verpleegkundige dilemma’s en samenwerking met politie/brandweer en andere ketenpartners zullen de revue passeren.

Ivo is met vooropleiding/specialisatie Intensive Care inmiddels tien jaar werkzaam op de ambulance in Amsterdam en werkt daarnaast als rapid-responder (solo eenheid) en docent-ontwikkelaar bij deze grote ambulancedienst.

Deze podcast is een eigen initiatief. De mening van de host of andere gasten is niet automatisch de mening van de ambulancedienst of instelling waar deze persoon werkzaam is. De ambulancedienst kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor uitspraken die een medewerker doet. De presentator is nergens zakelijk bij betrokken en er zal dan ook géén sprake zijn van een belangenconflict.

Klik hier om naar de ambulancepodcast pagina te gaan op ambulanceblog.nl

of via de pagina van ambulancepodcast.nl

 

Abonneer via Apple Podcasts
Abonneer via Spotify
Vorig artikel“Verbeterde urgentie-indeling maakt ambulancezorg slimmer, en sneller als het echt nodig is”
Volgend artikelBescherming bij (mogelijk) overleden Corona patiënten
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

1 REACTIE

 1. Beste meneer van Asperen,

  Vanuit de Hogeschool Rotterdam wordt er door ons een symposium georganiseerd ‘Hulpverleners Tegen Geweld’. Hierin staat geweld tegen hulpverleners centraal. Tijdens dit symposium zullen er diverse interessante sprekers aan bod komen en er worden workshops georganiseerd.

  We vroegen ons af of u in uw podcast dit symposium zou willen benoemen? Via instagram is het namelijk ons opgevallen dat dit onderwerp binnenkort besproken zou worden. Iedereen is welkom om het symposium te volgen, wegens corona zal dit online zijn. We denken dat dit zeker interessant zou zijn voor uw luisteraars!
  Mocht u enthousiast zijn, dan kunnen we u meer informatie geven over wanneer dit symposium zal plaatsvinden en de sprekers die aan bod zullen komen.

  We horen het graag!

  Namens de PR & Communicatie afdeling,
  Ezra van Rooij

Reacties zijn gesloten.