Home Algemeen Algemeen Ambulance Amsterdam in ‘Zij houden Nederland in leven’

Ambulance Amsterdam in ‘Zij houden Nederland in leven’

1435
0

De Evangelische Omroep en I Care Producties zijn gestart met één van de grootste tv-producties in Nederland ooit: Zij houden Nederland in leven. In ruim 30 zorginstellingen wordt 24 uur lang gefilmd met meer dan 70 camera’s. Tientallen regisseurs, camera- en geluidsmensen registeren geboortes, trauma’s, operaties op het scherp van de snede, verpleegkundige en psychiatrische behandelingen en complexe medische beslissingen. Ook een aantal ambulancediensten werkt mee, waaronder Ambulance Amsterdam. Een camjo (camerman/journalist) rijdt een avonddienst mee vanaf standplaats Karperweg. Ook worden er vooraf opnames op de Meldkamer Ambulancezorg gemaakt.

In verband met de bescherming van privacy van zowel patiënten als medewerkers zijn er strikte afspraken van toepassing, waarbij geheimhoudingsplicht voorop staat. Voor iedere medewerker geldt hetzelfde: het benaderen van patiënten, dan wel het filmen van patiënten, begeleiding en/of ambulancemedewerkers mag nooit zonder expliciete toestemming vooraf van betrokkenen plaatsvinden. Kinderen en comateuze patiënten mogen zelfs niet benaderd worden.

Vanaf woensdag 3 september zullen de opnames te zien zijn in een medische serie van vijf afleveringen op Nederland 1. De serie is gebaseerd op het succesvolle Keeping Britain Alive van de BCC en laat het kloppend hart van de nationale gezondheidszorg zien. Voor Ambulance Amsterdam een goede manier om hier een bijdrage aan te leveren.

Klik hier voor meer informatie op de website van de EO

Vorig artikelDe mensen achter de SIGMA, wat doen we, wie zijn we….
Volgend artikelReportage: GHOR De kracht van de verbinding
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.