Home Algemeen Ambulance Amsterdam: Een badmuts op de ambulance?!

Ambulance Amsterdam: Een badmuts op de ambulance?!

158
0

Op post Amstelveen zijn we gestart met de zogenoemde AI-STROKE studie van het Amsterdam UMC. Het ambulanceteam maakt bij patiënten met een verdenking op een beroerte in de ambulance een hersenfilmpje (dit noemen we een EEG). Dit doen we met een cap met elektroden, dat lijkt op een badmuts.

De afgelopen 2 jaar heeft post Zuid samen met Witte Kruis deze caps al getest

Om te onderzoeken of er goede hersenfilmpjes gemaakt kunnen worden in de ambulance. Daarnaast werd er gekeken of je aan de hand van het hersenfilmpje kan zien of iemand een groot herseninfarct heeft.

De eerste resultaten van het onderzoek zijn veelbelovend
Daarom wordt er bij de nieuwe studie een start gemaakt met het trainen van een algoritme, zodat in de toekomst een groot herseninfarct kan worden gediagnosticeerd in de ambulance.

En dat zou een mooie stap zijn!
Want patiënten met een herseninfarct wil je zo snel mogelijk behandelen, zodat de kans op herstel zo groot mogelijk is. Daarom is het belangrijk dat de ambulance deze patiënten direct naar het juiste ziekenhuis brengt, waar ze de juiste behandeling kunnen krijgen.

bron: Ambulance Amsterdam

Vorig artikelVanaf 2023 één ambulancedienst voor heel Limburg
Volgend artikelGGD Brabant-Zuidoost: Officiële ingebruikname ambulancepost Leende
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in