Home Algemeen Algemeen Ambubroeders strijden tegen kinderkanker

Ambubroeders strijden tegen kinderkanker

780
0

Collega’s, dat we het mooiste werk van de wereld hebben, daar is ongetwijfeld een ieder het unaniem over eens. Wij maken de mooiste, ontroerendst, soms zelf heroïsche dingen mee, maar helaas kennen we ook hartverscheurende ritten. Vraag een willekeurige medewerker naar een moeilijke casuïstiek en bijna altijd zal je te horen krijgen dat het moeilijk wordt als er kinderen bij betrokken zijn. Kinderen horen onbezorgd te kunnen spelen en gezond groot te worden. Dat dit in de praktijk niet altijd gebeurt zien wij helaas ook vaak in ons werk.

Psychische problematiek, verwaarlozing, mishandeling of brandwonden zijn stuk voor stuk oorzaken die het leven voor een kind onverhoopt op de kop zullen zetten. Maar ook kanker is een beladen en ingrijpende ziekte met verstrekkende gevolgen voor een kind en zijn/haar omgeving.

Dit laatste is de reden dat wij dit stuk hier voor jullie schrijven.

In november 2018 werd er bij de toen zesjarige Marnix een hersentumor geconstateerd. Marnix is de zoon van Emile Pas, ambulancechauffeur bij Ambulancezorg Groningen. Een zware ingreep en een moeilijke periode van ettelijke weken in het Prinses Maxima Centrum te Utrecht, en daarna revalidatie in het UMCG Beatrixoord in Haren volgde. Dankzij de buitengewone kennis en kunde van alle betrokken artsen en specialisten gaat het nu, een jaar na de diagnose, gelukkig behoorlijk goed met Marnix! (Het hele verhaal van de strijd van Marnix en de ouders is terug te vinden op https://marnix.home.blog/).

Helaas is niet elk kind gezegend met deze uitkomst. Nog steeds sterven er kinderen aan deze vreselijke ziekte en nog steeds maakt deze ziekte het leven van sommige kinderen tot een soms ondraaglijke lijdensweg. Dat moet anders en dat kan anders! Maar daar hebben wij jullie hulp bij nodig.

Vanuit zijn persoonlijke situatie besloot Emile om deel te gaan nemen aan de Giro di KiKa. De stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) is ongetwijfeld bij iedereen bekend. Dit evenement, wat in juni 2020 in de Italiaanse Dolomieten plaatsvindt, heeft als doel geld in te zamelen voor onderzoek en behandeling van kinderen met kanker.

Deelnemers wacht niet alleen een sportieve uitdaging in de vorm van een aantal loodzware etappes, en halen minimaal € 2.500 aan sponsorgeld op.

Samen met de collega chauffeur Ben Oostrom en de verpleegkundige Sieb Dijkstra bestaat het team nu uit 3 personen. Met z’n drieën ten wij dan goed zijn voor €7.500 aan sponsorgeld, maar we hopen natuurlijk op veel meer! En dat is waar wij jullie hulp voor vragen… Hoe gaaf zou het zijn als we samen als beroepsgroep de stichting KIKA kunnen steunen en kinderen als Marnix kunnen helpen om gezond volwassen worden door een grandioos bedrag bij elkaar te brengen! Alle beetjes helpen en vele kleine beetjes worden samen vanzelf heel veel!

Volg de link of scan de QR-code om op onze sponsorpagina te komen. Al het geld dat gedoneerd wordt gaat voor 100% naar Kika, de reis en het verblijf zijn uiteraard reeds door ons zelf betaald.

(Hebben jullie andere ideeën om ons te steunen? Mail ons gerust. De redactie heeft onze contactgegevens).

Met collegiale en sportieve groet, Sieb, Ben, en Emile

Vorig artikelAmbulancezorg stelt verbeterde urgentie-indeling op als basis voor impactanalyse
Volgend artikelSamenwerking loont: Noord Nederland als eerste ‘live’ beeld van drukte op de SEH en beddencapaciteit.
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.