Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitnodiging gastenprogramma: Oefening Calamiteitenhospitaal

7 november, 2015 / 09:30 - 14:00

Op zaterdag 7 november vindt in het Calamiteitenhospitaal een grote rampenoefening plaats. Parallel aan de oefening organiseren we een gastenprogramma voor medewerkers uit
de operationele hulpverlening. De Raad van Bestuur van het Calamiteitenhospitaal nodigt u van harte hiervoor uit.

Wat is het Calamiteitenhospitaal?
Het Calamiteitenhospitaal is een samenwerkingsverband tussen het UMC Utrecht en de ministeries van VWS en Defensie

Het is een volledig geoutilleerd ziekenhuis dat acute opvang biedt aan groepen gewonden van een groot ongeval of een ramp. Het Calamiteitenhospitaal kan bijvoorbeeld open gesteld worden bij een verkeers- of vliegtuigongeluk, een grote brand of het instorten van een gebouw. Onder andere de meldkamer en de OVDG kunnen rechtstreeks een verzoek tot openstelling doen. Het ziekenhuis gaat open bij incidenten met vijf of meer gewonden, is in 30 minuten volledig operationeel en kan tot 300 gewonden opvangen.

Oefening
Tijdens de oefening wordt een ongeval met een vrachtwagen met olie gesimuleerd, waardoor een grote kettingbotsing met circa vijftig auto’s is ontstaan. De olie is op een fietspad gelekt en ook daar zijn gewonden gevallen. De eerste inschatting van de OVDG is dat er zestig gewonden zijn en dat er rekening gehouden moet worden met gecontamineerde patiënten.
De OVDG verzoekt de meldkamer om het Calamiteitenhospitaal te bellen. Hoe deze opvang vervolgens te werk gaat, kunt u op 7 november in de praktijk aanschouwen.

Het gastenprogramma start om 9.30 uur en bestaat uit een aantal lezingen en een rondleiding door het Calamiteitenhospitaal en de ambulancehal. Zo krijgt u een goed beeld van wat er allemaal komt kijken bij de inzet van het Calamiteitenhospitaal tijdens een grootschalig incident. De lezingen zullen gaan over:

  • Lessons learned voor de operationeel hulpverleners tien jaar na de London bommings
  • Drones en de mogelijkheden voor de hulpverlening
  • Geneeskundige ondersteuning in Nepal vanuit USAR

We sluiten het programma om circa 13.00 uur af met een lunch.

Aanmelden
Wij stellen het bijzonder op prijs wanneer u zaterdag 7 november onze gast wilt zijn.
Vanwege het beperkt aantal plaatsen ontvangen wij graag uiterlijk vrijdag 16 oktober uw aanmelding. U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier.

Mocht u vragen hebben of meer informatie wensen, dan kunt u contact opnemen met Marlène van Vijfeijken (M.H.H.vanVijfeijken@umcutrecht.nl

Gegevens

Datum:
7 november, 2015
Tijd:
09:30 - 14:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Calamiteitenhospitaal
E-mail:
M.H.H.vanVijfeijken@umcutrecht.nl
Site:
https://www.umcutrecht.nl/nl/Subsites/Calamiteitenhospitaal/Home

Locatie

UMC Utrecht
Heidelberglaan 100
Utrecht, 3584 CX Nederland
+ Google Maps

Wil je een evenement aanmelden gebruik dan het TIP formulier