Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tweede landelijke congres ‘Voorrangsvoertuigen’

9 december, 2014 / 08:30 - 16:00

€85

Het Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen organiseert op dinsdag 9 december het tweede landelijke congres ‘Voorrangsvoertuigen’.

Hoe zijn de ontwikkelingen op het terrein van voorrangsvoertuigen sinds het eerste congres in 2012 verder gegaan? Tijdens het tweede verdiepende congres op 9 december krijgt u het antwoord.

Bestuurders van voorrangsvoertuigen proberen op weg naar een melding hun voertuigen voorzichtig, verantwoord, veilig en vlot met zwaailicht en sirene door het verkeer te begeven. In rijopleidingen worden hulpverleners voorbereid op deze taak. Helpt oefenen op de openbare weg hierbij, en hoe kan dit veilig? Hoeveel ongevallen vinden er met voorrangsvoertuigen plaats en wat zijn hun kenmerken? Hoe kan het aantal ongevallen worden teruggedrongen? Wat kunnen de juridische gevolgen van deze ongevallen zijn? Hoe gaat men in Engeland om met rijopleidingen en op welke wijze zorgen ze daar voor meer eenheid in het gedrag van voorrangsvoertuigbestuurders? En wat leren we weggebruikers in een voorlichtingscampagne over omgaan met voorrangsvoertuigen?

Tijdens dit congres ook enkele primeurs:

  • de presentatie van de kersverse resultaten van een onderzoek naar ongevallen met voorrangsvoertuigen
  • de uitkomsten van de pilot ‘Oefenen op de openbare weg met optische en geluidssignalen’
  • uitleg over de communicatiecampagne en serious game voor weggebruikers.

Deelsessies

Zelf achter het stuur van een rijsimulator plaatsnemen, meepraten over oefenen op de openbare weg of ongevalspreventie, een rondleiding over het verkeersoefenterrein, de nieuwste inzichten in het trainen van hulpverleners of het verhaal horen van een chauffeur die betrokken was bij een ongeval: het kan allemaal in de interactieve deelsessies. Vertegenwoordigers van verschillende organisaties begeleiden de sessies en belichten het thema vanuit verschillende kanten.

U kiest twee deelsessies. Let wel: sommige deelsessies hebben een beperkt aantal plaatsen. Is een sessie vol, dan sluit hiervoor de inschrijving en wordt u gevraagd een keuze te maken voor een andere sessie.

Doe- en informatiekramen

Tussendoor en na het inhoudelijke programma zijn er diverse netwerkmomenten om bij stands in gesprek te gaan over (opleidings)programma’s, simulatoren, projecten en initiatieven die samen met hulpdiensten zijn opgezet.

Aanmelden en voorwaarden inschrijven

Aanmelden is mogelijk tot en met dinsdag 2 december 2014. Klik hier om u aan te melden.

Belangrijk! Defensie maakt gebruik van veiligheidsprocedures om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot het kazerneterrein. Bij aanmelding voor dit congres wordt daarom gevraagd naar een ID (identiteitsnummer van bijvoorbeeld uw paspoort of rijbewijs). Zonder dit ID-nummer krijgt u helaas geen toegang tot de legerplaats. Laat het bijbehorende document op de congresdag aan de toegangspoort zien, dan controleren wij of deze matcht met wat u heeft doorgegeven.

Verhinderd?

Dan kan een andere collega voor u in de plaats deelnemen. Geef dan wel uiterlijk 4 december zijn/haar ID-gegevens aan ons door om nog toegang tot het terrein te krijgen.

Aanrijtijd en controle toegangspoort

Er vindt poortcontrole plaats aan twee toegangspoorten. Houd in uw reisplan daarom iets meer tijd aan vanwege deze extra poortcontrole. Het is jammer als u hierdoor een deel van het programma moet missen.

Wanneer:          Dinsdag 9 december 2014

Tijdstip:            van 08.30 – 16.00 uur

Locatie:            Generaal Majoor de Ruyter van Steveninck Kazerne, Eindhovensedijk 42, 5688 GN OIRSCHOT

Kosten:            85,-

Kijk voor het volledige programma op de website van het Tweede landelijke congres Voorrangsvoertuigen

Voor meer informatie kunt u terecht bij het Congresbureau van het IFV, bereikbaar via mail: congresbureau@ifv.nl of telefoon 026 355 22 08.

Gegevens

Datum:
9 december, 2014
Tijd:
08:30 - 16:00
Kosten:
€85
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
http://www.ifv.nl/congressen/Paginas/Tweede-landelijke-congres-Voorrangsvoertuigen.aspx

Organisator

IFV
Telefoon:
026 355 22 08
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Generaal Majoor de Ruyter van Steveninck Kazerne
Eindhovensedijk 42
Oirschot, 5688 GN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
026 355 22 08
Bekijk de site van Locatie

Wil je een evenement aanmelden gebruik dan het TIP formulier