Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theatercollege: Zorgen “Tussen distantie en betrokkenheid”

31 januari, 2019 / 19:30 - 22:00

Een openhartig theatervoorstelling over werk en leven als hulpverlener.
Tussen distantie en betrokkenheid is voor alle hulpverleners herkenbaar en indringend. Prachtig neergezet door Albert Hutten met medewerking van Geja van Lutterveld.

Als ambulanceverpleegkundige maak je wat mee. Het ene moment ben je rustig met iemand in gesprek, het volgende moment moet je met spoed naar een noodgeval. Keer op keer word je geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het leven en soms met de dood. In de meest uiteenlopende hectische en emotionele situaties, waarbij je mensen in zeer zwakke toestand aantreft, word je geacht professioneel te handelen. En voortdurend moet je de juiste balans bepalen tussen een persoonlijke, betrokken of juist meer afstandelijke houding. Dat alles laat onuitwisbare indrukken achter en vraagt om een uitlaatklep; als professional ben je ook gewoon een mens…

Theatercollege: verhalen uit de ambulance-hulpverlening, afgewisseld met liedjes. Verwacht géén zwaarmoedige voorstelling; Albert verpakt dit serieuze thema in een luchtige mix van verhalen en liederen waar levenslessen in naar voren komen. Hij heeft een jaar aan deze voorstelling gewerkt. Die tijd had hij nodig om tot de onderwerpen te komen, verhalen en liedjes erbij te zoeken en de juiste toon te vinden. Daarbij waakte hij ervoor dat het niet te braaf en niet te belerend zou worden. Er moest diepgang in zitten, maar ook humor. Show, don’t tell! De verhalen en liedjes moeten het werk doen.

In het tweede gedeelte wordt herkennen van dergelijke situaties inzichtelijk gemaakt, erkenning gedeeld, handreikingen aangedragen door Geja van Lutterveld www.gejavanlutterveld.nl . Zij maakt je bewust van jouw persoonlijke betrokkenheid bij de patient en de professionele afstand die je dient te behouden. Het geeft inspiratie voor ‘het goede gesprek’. Het gesprek met jezelf en collega’s over balans houden in de dagelijkse praktijk. Belangrijk, omdat we erin geloven dat ‘het goede gesprek’ de basis vormt voor onze verdere ontwikkeling en gewenste verandering.

Didactische criteria
De scholing is generiek. Doelgroepen zijn zowel beginnende beroepsbeoefenaren / studenten als verpleegkundigen / verpleegkundig specialisten (niveau 4-5-6) en verzorgenden (niveau 3).

Organisatorische criteria
Geaccrediteerd met 3 punten voor verpleegkundigen en verzorgenden, verpleegkundig specialisten (VSR) en physician assistants (NAPA)
Aantal deelnemers: minimum 25 / maximaal 30

Kosten € 49.95

Aanmelden via info@alberthutten.nl

Wil je als lezer van ambulanceblog aanspraak maken op twee keer één toegangskaart voor dit theatercollege, stuur dan een e-mail naar redactie@ambulanceblog.nl onder de inzenders verloten we deze twee toegangskaarten de winnaars worden op 10 januari bekendgemaakt.

Gegevens

Datum:
31 januari, 2019
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
https://alberthutten.nl/voorstelling

Organisator

Albert Hutten
E-mail:
info@alberthutten.nl
Site:
https://alberthutten.nl

Locatie

Gashouder
Oude Zuidwolderstraat 13
Dedemsvaart, 7701 AZ Nederland
+ Google Maps

Wil je een evenement aanmelden gebruik dan het TIP formulier