Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stralingsslachtoffer in het Ziekenhuis [Vlissingen]

11 september, 2014 / 13:30 - 17:00

€54,45

Op 11 september 2014 houdt het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis een congres over de acute opvang van stralingsslachtoffers. Het congres zal plaatsvinden in een zaal van medeorganisator COVRA. De meeste ziekenhuizen zijn slecht voorbereid op stralingsongevallen en daar willen wij verandering in brengen. Gastsprekers en ervaringsdeskundigen uit het hele land, praten je bij over de ABC – of – van stralingsslachtoffers.

Beschrijving

Het één middag durende congres (het begint om 13:00) zal meerdere onderwerpen over de opvang van stralingsslachtoffers bespreken: de pathofysiologie van gezondheidsschade door straling, de eerste opvang van een stralingsslachtoffer op de spoedeisende hulp, het vervolg in het academische ziekenhuis en grootschalige rampen.

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes heeft speciale protocollen voor de behandeling van mensen die in aanraking zijn geweest met nucleair materiaal. Dit protocol is samen met de COVRA, EPZ en de ambulancezorg tot stand gekomen, vanwege de nabijheid van de kerncentrale in Borssele. Door de juiste afspraken en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen kan aan een mogelijk besmette patiënt eerste hulp worden geboden zonder dat hulpverleners risico lopen. Naast speciaal beschermend materiaal voor personeel heeft het ADRZ in Goes een aparte spoelruimte om eventueel vervuild water apart op te vangen.

Accreditatiepunten voor het congres zijn aangevraagd.
Blijf altijd uptodate en volg ons op twitter: @sehcongres_ADRZ (twitter.com/sehcongres_ADRZ)
U kunt ons ook volgen op Facebook: stralingsslachtoffer
(www.facebook.com/stralingsslachtoffer)

Gegevens

Datum:
11 september, 2014
Tijd:
13:30 - 17:00
Kosten:
€54,45
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
http://www.sehadrz.nl/stralingsslachtoffer

Organisator

Unnamed Organizer
E-mail:
seh.congres@adrz.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

COVRA N.V.
Spanjeweg 1
Nieuwdorp, 4455 TW Nederland
+ Google Maps

Wil je een evenement aanmelden gebruik dan het TIP formulier