Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Scholingsavond: Verkeersveiligheid; hoe ongevallen en letsels te voorkomen en hoe te genezen

13 november, 2019 / 18:30 - 21:30

Gratis

Het verkeer lijkt steeds veiliger te worden. Vergeleken met 20 jaar geleden is het aantal dodelijke slachtoffers van verkeersongevallen met bijna 60 procent afgenomen. Zet deze trend door? Of strooit de vergrijzing of een andere factor roet in het eten van deze mooie cijfers?
Speciaal voor jou hebben we op deze avond vier sprekers, uit alle windstreken van het vakgebied. Zo blijft je kennis up-to-date en krijg je praktische tips over je handelen in geval van nood.

Dr. Letty Aarts (SWOV) vertelt over het voorkomen van ongevallen. De aantallen, de soorten en de trends. Welke letsels zien we? En wat betekent dit voor de hulpverlener op straat of op de SEH?

Weet jij precies wat je moet doen als het misgaat? Erik de Kunder (Provectus) vertelt je hoe je efficiënt en effectief kunt handelen. Wat heb je nodig in welke situatie? Ken je alle nieuwe hulpmiddelen al? En natuurlijk leer je ook hoe je zelf veilig blijft.

Ook overheid en automakers besteden veel aandacht aan veiligheid. Volvo is een pionier op dit gebied. Namens Volvo vertelt Arthur van Es wat zij en de branche doen om levens te redden. En omdat een veilige auto nog veiliger is op een veilige weg, hebben we ook Maarten Ederveen (Ministerie IenW) gevraagd om te vertellen welke ideeën Den Haag hier over heeft. Welk veiligheidsbeleid is er, en welke gevolgen heeft dit voor de soorten letsel die wij zien?

Programma:
18.30 – 19.00 Ontvangst en registratie

19.00 – 19.10 Inleiding door de avondvoorzitter

19.10 – 19.45 “De keerzijde van een dagelijkse bezigheid: verkeersongevallen in Nederland” – Dr Letty Aarts, SWOV, Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid

19.45 – 20.15 Veiligheid en time management in hulpverlening op straat – Erik de Kunder, Directeur Provectus

20.15 – 20.30 Pauze

20.30 – 21.00 Inspanning van Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om letsel en ongevallen te voorkomen – Dhr Maarten Ederveen, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

21.00 – 21.25 Volvo Visie op veiligheid – Arthur van Es, Directeur Marketing Volvo Nederland

21.25 – 21.30 Afronding

Voor wie?
Professionals werkzaam in de acute zorg zoals: meldkamercentralisten, ambulancemedewerkers, MMT-medewerkers, huisartsen, SEH- artsen, verpleegkundigen (SEH/IC), huisartsen, traumatologen, chirurgen en orthopeden.

Waar?
Radboudumc, Studiecentrum, Hippocrateszaal, route 77

Avondvoorzitter:
Joost Peters, Traumachirurg – MMT arts Radboudumc

Accreditatie is aangevraagd bij de ABAN, V&VN, NVAM en NVBMH

Inschrijven via deze link

Locatie

College Zalen Complex Radboud Universiteit
Mercatorpad 1
Nijmegen, 6525 HS Nederland
+ Google Maps

Wil je een evenement aanmelden gebruik dan het TIP formulier