Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Traumadag Rotterdam 2018

15 september, 2018 / 11:00 - 16:00

Het Erasmus MC organiseert op 15 september 2018 de publieksdag over alle zorg rondom ongevalsletsels.

Op zaterdag 15 september a.s. organiseert het Erasmus MC de vijfde Nationale Traumadag. Op deze publieksdag krijgen geïnteresseerden een goed beeld van de hulpverlening vanaf het moment van een ongeval tot in het ziekenhuis. De toegang is gratis.

Wie en wat er allemaal in actie komt bij een ongeval in het verkeer, thuis, op het werk of op het sportveld wordt getoond door het Erasmus MC op de Nationale Traumadag 2018. Alle hulpdiensten in de regio Zuidwest Nederland zijn vertegenwoordigd: brandweer, ambulance, politie, de traumaheli, de GHOR, defensie en alle regionale ziekenhuizen. In en rond het Erasmus MC worden demonstraties gegeven en films vertoond over de opvang en behandeling van patiënten met verwondingen ten gevolge van een ongeval.

De Nationale Traumadag geeft een uniek kijkje achter de schermen van de zorg voor ongevalsslachtoffers in onze regio Zuidwest Nederland. Het werk op straat door de ambulancediensten en het Mobiel Medisch Team wordt gedemonstreerd in het Museumpark, terwijl in het nieuwe Erasmus MC en Onderwijscentrum alle betrokken specialismen hun werkzaamheden tonen aan het publiek! Zorgverleners zullen uitleg geven over de traumazorg en bezoekers krijgen de kans om zelf vragen te stellen of het werken in een traumacentrum mee te beleven! Verder is er ook aandacht voor preventie van ongelukken of oplopen van letsel. Op welke manier maken wij het verkeer veiliger of voorkomen we ongelukken in huis.

De Nationale Traumadag wordt dit jaar georganiseerd door het afdeling Traumachirurgie van het Erasmus MC en het Traumacentrum Zuidwest Nederland onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie en de Ongevalstichting.

Meer informatie op de website van het Erasmus MC

Gegevens

Datum:
15 september, 2018
Tijd:
11:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
www.ongevalstichting.nl

Locatie

Erasmus MC: Universitair Medisch Centrum Rotterdam
's-Gravendijkwal 230
Rotterdam, 3015 CE Nederland
+ Google Maps
Site:
http://www.erasmusmc.nl/

Wil je een evenement aanmelden gebruik dan het TIP formulier