Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ExpoRIC [Enschede]

2 juni, 2016 / 10:00 - 4 juni, 2016 / 18:00

Internationale Expo Rampenbestrijding, Incidentmanagement & Crisisbeheersing

eRIC is een uniek interactief praktijkpodium om productinnovaties te presenteren en te demonstreren. Op het gebied van voertuigen, uitrusting, kleding, informatietechnologie, preventietechniek, opleiding, training en oefening. Uitvoerenden, leidinggevenden en inkopers van hulpverlenend Nederland zullen massaal acte de présence geven. Heeft u als fabrikant of leverancier de missie om bij te dragen aan kennisbevordering en innovatie in de wereld van Rampenbestrijding, Incidentmanagement & Crisisbeheersing, dan is eRIC voor U ‘the place to be’.

Na een afwezigheid van ruim zeven jaar was er niet alleen weer ruimte, maar ook behoefte aan een evenement voor het veiligheidsdo-mein waar kennis en kunde gedeeld kan wor-den. Die behoefte kwam ook sterk naar voren vanuit het MKB, de leveranciersmarkt, zeker met betrekking tot de aanbestedingen. Door deconcentratievan inkoopviaaanbestedingen wordt hun het zicht ontnomen op de feitelijke gebruikers van hun spullen en diensten, en de beurs is een plek bij uitstek om daar slagen in te kunnen maken. Daarnaast denken we met dit concept een multidisciplinair veiligheids-platform te ontwikkelen waar we weer een tijd mee vooruit kunnen’Aan het woord is Sander Hesseling, de drijvende kracht achter de multidisciplinaire vakbeurs eRIC.

Een mooie mix
eRIC is geen plat evenement, integendeel. Het is een mooie mix van de key-actoren in het veiligheidsdomein. Centraal daarin staat toch wel het”Aanbestedingsplein” Doel van dit plein is het delen van kennis en kunde en het creëren van verbinding. Vanuit een gezamenlijke gedrevenheid voor veiligheid. Dit doen we door inkoop, aankoop, bestuur, beleid, wetenschap & innovatie en de feitelijke gebruikers van de veiligheidsproducten en diensten met elkaar in contact te brengen. Bij veiligheidsvraagstukken gaat het immers vaak om producten en diensten die om een innovatieve oplossing vragen en waar geen standaardoplossing voor bestaat. Iedereen zal vanuit de eigen verantwoordelijkheid moeten meedenken om gezamenlijkvooruitte kunnen komen. Dan krijg je een sterke bedrijfstak in een groeiende wereldmarkt. Die hopen we met deze beurs een flinke duw in de rug te kunnen geven.

Kennis en kunde delen
Deze uitdaging geven we niet alleen de panelsprekersop hetAanbestedingsplein mee, ook de bezoekers moeten vakgericht geïnformeerd worden. Dat leeft bij alle aanbieders op de beurs. Zo hebben de demonstraties een vakgerichte dimensie. Kennis en kunde moet ook bij de stands gedeeld kunnen worden. Met de bezoekers over de aanwezige producten, diensten en innovaties, maar ook terug, over wat nodig is, handiger en beter kan.

Ruimte in de aanbestedingsprocedure
Wat we hopen te doorbreken met deze beurs zijnde dilemma’s rond de aanbesteding. Sinds de vorige IVIC nu bijna achtjaar geleden, is de brandweer regionaal georganiseerd, is de nati-onale politie gevormd, is de ambulancesector vergaand geconcentreerd en is aanbesteden gemeengoed geworden in Nederland. Prima systeem, maar lang niet alle lijnen van inno-vatie lopen langs de weg van centrale inkoop. Innovaties komen niet vanzelf tot stand. Daar is de kennis en kunde voor nodig van de professional die ermee werkt. Daar moet ruimte voor zijn, wellicht al door de leverancier mee te laten denken in de strategische fase in plaats van alleen in de offertefase. Dat gaan we onderzoeken, bespreken, faciliteren. Onder meer hebben we via de Europese lijn vragen gesteld aan de EU-partners in brandweer. Die feiten gaan we delen op het “Plein”.

Klik hier voor het lezingenprogramma.

Veel te beleven
Daarnaast zal er veel te beleven en te doen zijn. Ruim 140 bedrijven en organisaties zijn actief op en rond de beursvloer, op donderdag heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert toegezegd een woordje te doen over het programma Minder Zelfredzamen. Vrijdag zal een minister (van VenJ of van BiZa)de Award uitreiken aan de Hulp-verlener van het jaar. Holmatro vliegt de autoriteit op rampenbestrijding Ian Dunbar in uit Engeland voor een key note speech, Rosenbauer komt met twee Panthers, er is een 4×4-baan aangelegd voor 4WD-demon-straties, elke avond sluit met een realistische oefening als slotdemonstratie, ProRail en Defensie gaan uitpakken, Rijkswaterstaat zet de nieuwe zwaailichtfunctie van de wegin-specteur centraal, enzovoorts. Bovendien zijn op de vrijdag nog twee extra evenementen: het Brandweerevent, georganiseerd door Brandweer Nederland, en het Gala”Hulpverle-ner van het Jaar” door de Stichting Hulp voor Hulpverleners.

“eRIC is geen plat evenement, integendeel. Het is een mooie mix van de key-actoren in het veiligheidsdomein”

Waarom zo’n groot landelijk evenement aan de rand van Nederland?
In Enschede op het voormalig vliegveld Twen-the is een nieuwe expolocatie ontwikkeld waar ruime expohallen en grote buitenterreinen de mogelijkheden geven een interactieve beurs als eRIC te organiseren. Bovendien geeft het ons de mogelijkheden ook onze Duitse buren erbij te betrekken. De reistijd naar Twente is buitengewoon plezierig te noemen; er is
immers nog weinig fileleed waardoor de reistijd altijd meevalt.

Voor u als bezoeker: de beurslocatie is aan de Oude Deventerweg Enschede, en niet het verderop gelegen oefenterrein van Troned, daar zitten we 7 km van af!

ExpoRIC-Plattegrond-Buiten-Binnen-ONLINE-juni

Gegevens

Begin:
2 juni, 2016 / 10:00
Einde:
4 juni, 2016 / 18:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
http://www.exporic.nl

Organisator

organisatiebureau OGZ
Site:
http://www.ogz.nl

Locatie

Vliegveld Twenthe
Vliegveldweg 345
Enschede, 7524 PT Nederland
+ Google Maps
Site:
http://www.exporic.nl

Wil je een evenement aanmelden gebruik dan het TIP formulier