Home Algemeen Academie voor Ambulancezorg Academie voor Ambulancezorg; Proactief assisteren cardiologie

Academie voor Ambulancezorg; Proactief assisteren cardiologie

195
0

In navolging van de tweedaagse training ‘Proactief assisteren’ breidt de Academie voor Ambulancezorg de ‘Proactief assisteren’ catalogus uit met de training ‘Proactief assisteren: Cardiologie’. Deze training biedt een verdieping in de anatomie, fysiologie en pathologie van het hart.

De training is speciaal ontwikkeld voor top-ambulancechauffeurs die graag hun medische kennis en kunde ten aanzien van cardiologie een ‘boost’ willen geven. Deze training sluit aan op de training ‘Proactief assisteren: Basis’.

Proactief assisteren: Basis
Om de patiëntenzorg efficiënter te laten verlopen is een proactieve houding van de ambulancechauffeur een essentieel onderdeel van de samenwerking met de verpleegkundige. Door de aangeboden leerstof krijgt de ambulancechauffeur meer inzicht in de medische achtergrond van frequent voorkomende ziektebeelden en kan hij de verpleegkundige proactiever assisteren. De basis training is een interactieve, praktijkgerichte tweedaagse training. De training sluit aan bij het gedachtegoed van de Advanced Medical Life Support (AMLS) en is daarmee van grote waarde voor elke ambulancechauffeur.

Proactief assisteren: Cardiologie
Deze vervolgtraining is gericht op het optimaliseren van medisch assisterende kennis en vaardigheden die nodig zijn bij frequent voorkomende cardiologische ziektebeelden. De training Proactief Assisteren: Cardiologie is een ééndaagse training waarin actief en praktijkgericht gewerkt wordt met collega ambulancechauffeurs. Er wordt theorie aangeboden die aan herkenbare praktijksituaties wordt gekoppeld om een zo groot mogelijk leerrendement te realiseren. Aan bod komt de anatomie, fysiologie en pathologie van het hart en de circulatie, waarbij (varkens)harten ontleed worden. Andere onderwerpen zijn herkenning van belangrijke ritmes, achtergronden van de protocollen en kennis van medicatie.

Meer informatie
Wil jij je verdiepen in het cardiologische aspect om zo nog betere ondersteuning te kunnen verlenen aan de ambulanceverpleegkundige? Ben je benieuwd naar deze training en hoe jij je hiervoor kunt aanmelden? Klik hier voor meer inhoudelijke informatie. Deze eendaagse training heeft de Academie door de COVID-19 situatie waar we ons in bevinden, een aantal maal moeten uitstellen. Zoals het er nu uitziet start in juni de eerste training en daarna zal vanaf september deze training maandelijks gegeven worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here