Home Algemeen Algemeen 1-1-2 cartoonwedstrijd voor Europese spoedoproep!

1-1-2 cartoonwedstrijd voor Europese spoedoproep!

1149
0

1-1-2 ook in het buitenland voor spoedeisende hulp

Slechts de helft van de Nederlanders weet dat het alarmnummer 1-1-2 niet alleen in Nederland, maar ook in veel andere Europese landen  bereikbaar is voor spoedeisende hulp.  Het is belangrijk dat iedereen weet dat 1-1-2 in bijna heel Europa bereikbaar is, zodat mensen niet hoeven te bedenken wie ze moeten bellen als zij  in het buitenland spoedeisende hulp nodig hebben.  Daarom wordt op de Europese dag van 112, in heel Europa aandacht gevraagd voor het alarmnummer 1-1-2.

Cartoonwedstrijd

Nederlanders worden uitgenodigd om hier een handje bij te helpen met een cartoonwedstrijd op de Facebook-pagina van het ministerie van Veiligheid en Justitie.
Internetgebruikers worden uitgenodigd om een grappige tekst te verzinnen voor een cartoon van de bekende striptekenaar Hein de Kort. Daarin wordt duidelijk gemaakt dat 1-1-2 ook in andere Europese landen bereikbaar is.

De drie leukste inzendingen worden door De Kort verwerkt in de cartoon. De winnende cartoons worden door het ministerie ingezet om aandacht te vragen voor 1-1-2. De winnaars krijgen bovendien een gesigneerde afdruk van ‘hun’ cartoon. zie ook Facebook-pagina ministerie van Veiligheid en Justitiek

Over 1-1-2
1-1-2 is het alarmnummer voor spoedeisende hulp. 1-1-2 kan bijvoorbeeld worden gebeld na een verkeersongeluk met slachtoffers, bij brand of wanneer iemand getuige is van een misdrijf. Dan telt elke seconde. Het gratis Europese noodnummer is bereikbaar in de hele EU.
dossier 1-1-2 op Rijksoverheid.nl

Vorig artikelLVAD, “Linker Ventrikel Ondersteunings Apparaat”
Volgend artikelCentralisten MKA in landelijke campagne
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.